Akné poradna v jihlavské nemocnici slaví 15. výročí

Je jednou ze dvou poraden tohoto typu v ČR, nabízí lidem, jak se zbavit pupínků i vrásek.

Akné poradna jihlavské nemocnice za 15 let existence pomohla více než dvěma tisícům lidí. Problémy s pletí nemají jen mladí, čísla stoupají u dětí i dospělých.

Aktuálně největší zájem je o novinky, a to o chemické peelingy a o ošetření dermarollerem. Je to pomoc těm, kteří mají poškozenou pleť slunečním zářením, trápí je jizvy po akné, pigmentace nebo vrásky. Metoda pomůže k vyhlazení vrásek, zjemnění jizev, sjednocení barvy pleti, nebo k obnově optimálního napnutí pleti. Tento zákrok se musí pro dobrý efekt podstoupit 3-4 krát. Službu vyhledala již více než stovka lidí, většina z nich dochází opakovaně.

Doplňující podrobnosti:

Poslední dobou přibývá v poradně dospělých lidí a dále i malých dětí, které trápí akné. „Většinou chodí ženy v období puberty, ale i starší, často i více než čtyřicetileté. Muži přicházejí ve vyšším věku výjimečně. Více je také malých dětí,“ popisuje lékařka Zuzana Nevoralová (na snímku), která specializovanou poradnu vede a pomáhá lidem, kteří mají nejtěžší formy akné.

„S pacientem vždy začínáme rozhovorem a jeho problémech. Zjišťujeme, jak dlouho akné trvá, čím byl pacient dosud léčen. Některé léky mohou akné vyvolat, nebo zhoršit. Na vině může být třeba i nesprávně vybraná antikoncepce. Potom je pacient vyšetřen a podle stavu a typu akné je nejčastěji zvolena celková léčba, která je kombinovaná s léčbou místní,“ dodává.

Problémy s akné má až 95 % lidí

V Akné poradně léčí ty nejtěžší případy. Problémy s pletí má ale většina z nás: „Udává se, že problémy s akné má až 95 % lidí. Netýká se to jenom mladých lidí. Akné má až 15 % dospělých lidí nad 25 let. Měla jsem pacienty, kterým je přes padesát let,“ říká Nevoralová. Díky úspěšné léčbě se pacienti cítí lépe nejen po tělesné, ale i po psychické stránce.

Čtěte také: V jihlavské nemocnici se neslyšící spojí na dálku s tlumočníkem

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.