Lékaři krnovské nemocnice mají nový monitorovací systém

Přišel na 1,2 milionu korun z celkem dvacetimilionové dotace EU.

Lékaři neurologického oddělení krnovské nemocnice začali využívat nový monitorovací systém v hodnotě 1,2 milionu korun. Pět monitorů zaznamenává vitální funkce u jednotlivých lůžek a všechna důležitá data jsou bezdrátově přenášena do centrální stanice. Systém sleduje životní funkce – především EKG, dechovou aktivitu, krevní tlak, okysličení krve i EEG, díky němuž je možné rozpoznat i epileptický záchvat pacienta.

„Díky této investici, která představuje obnovu původního systému z roku 2005, se může neurologické oddělení rozrůst o další čtyři lůžka, podle požadavků iktového programu,“ uvádí ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

„Vzhledem k dosažené akreditaci pro iktové centrum v březnu 2013 získala nemocnice Krnov dotaci EU (ze strukturálních fondů IOP – projekt iktových center) přes 20 miliónů Kč, ze které byl pořízen právě tento monitorovací systém, nová lůžka pro uvedenou jednotku, ale i nedávno zprovozněné CT, dále nové ultrazvukové přístroje pro oddělení RDG i neurologii,“ vypočítává primář Vladimír Šigut.

Čtěte také: V krnovské nemocnici už funguje nový počítačový tomograf

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.