Na Františku operovali už tisíckrát hemeroidy Longovou metodou

Postup z roku 1998 umožňuje rychlejší hojení a menší pooperační bolesti.

Italský chirurg Antonio Longo představil svou revoluční metodu léčby hemoroidů speciálním cirkulárním staplerem bez přímého zásahu v análním kanálu v roce 1998. Jeho přístup představoval zásadní změnu v  léčbě hemoroidů a od samého počátku vyvolává diskuse.

Longova metoda není zcela bezbolestná, na rozdíl od klasických výkonů však bolest trvá jednoznačně kratší dobu a po zákroku je její intenzita nižší. Tato metoda je podle chirurgů v Nemocnici na Františku v Praze vhodnou alternativou k ostatním chirurgickým metodám. Má výborné krátkodobé i dlouhodobé výsledky. Neřeší pouze důsledek pokročilých hemoroidálních nemocí a prolapsů anorektální sliznice, ale i příčinu těchto onemocnění.

Na Františku od roku 2000

V Nemocnici Na Františku léčí pokročilé hemoroidální onemocnění pomocí Longovy metody od roku 2000.

Přibližně dvacetiminutový zákrok se provádí ve spinální), případně v celkové anestezii a vyžaduje pouze krátkou hospitalizaci.

Překročením tisíce operací se nemocnice stala jedním z center v České republice, jehož odborníci mají s touto metodou největší zkušenosti.

Dokonalé provedení je nutné

Longova metoda spočívá ve využití speciálního nástroje – cirkulárního stapleru, který s vysokou přesností odstraňuje sliznici a podslizniční vrstvu stěny konečníku a následně ji sešívá jemnými svorkami. Tím dochází k obnovení původních anatomických poměrů, vytažení uvolněné sliznice a přerušení horních hemoroidálních arterií, tedy k vyřešení hlavní příčiny onemocnění – uvolnění sliznice rekta. Výkon je prováděn v oblasti s menší citlivostí nervových vláken, pooperační bolesti jsou tak ve srovnání s jinými chirurgickými metodami menší a hojení včetně rekonvalescence má rychlejší průběh.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.