Lékař se stává rektorem Ostravské univerzity

Jan_Lata

Prof. MUDr. Jan Lata, CSc.,  je již v Ostravě prorektorem. Dříve působil jako přednosta interní hepatogastroenterologické kliniky Fakultní nemocnice v Brně.

Akademický senát Ostravské univerzity zvolil profesora Jana Latu novým rektorem, dosavadní rektor Jiří Močkoř však bude ve funkci působit ještě do konce února 2015. Do té doby by měl být nový rektor jmenován prezidentem republiky.

Pohled na životopis

Jan Lata se narodil v roce v roce 1953 v Brně, brněnskou lékařskou fakultu absolvoval v roce 1977. Má atestace z vnitřního lékařství a z gastroenterologie.

Titul CSc. získal v roce 1997, docentem vnitřního lékařství Masarykovy univerzity v Brně se stal v roce 2001 a profesorem vnitřního lékařství byl jmenován v roce 2006.

Působil ve Fakultní nemocnici Brno, naposledy jako přednosta tamní interní hepatogastroenterologické kliniky a také jako proděkan pro vnější vztahy na Lékařská fakultě Masarykovy univerzity.

Od roku 2010 je profesorem Lékařské fakulty Ostravské univerzity. V současnosti je prorektorem pro vědu a vnější vztahy Ostravské univerzity.

Vystřídá matematika

Ve funkci rektora vystřídá Jan Lata profesora matematiky Jiřího Močkoře, který se už o funkci ucházet nemohl, protože ji zastával minulá dvě funkční období.

Podrobnější životopis Jana Laty můžete najít na jeho webu zde.

Čtěte také: Výuka medicíny v Ostravě může pokračovat

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.