Novým ředitelem Homolky je Ivan Oliva

Ministr zdravotnictví zrušil výběrové řízení a jmenoval ředitele přímo.

V půlce června vyhlásil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček výběrové řízení na ředitele pražské Nemocnice Na Homolce. Nyní je zrušil s tím, že se k němu dostaly informace naznačující pokusy o ovlivnění výběrového řízení.

„Nehodlám, ani není úlohou ministra zdravotnictví zkoumat, zda a který z těchto pokusů mohl zakládat reálné nebezpečí ovlivnění názoru výběrové komise. Volím cestu nezpochybnitelnou, tedy využít své pravomoci a výběrové řízení zrušit,“ oznámil ministr Němeček.

Dále informoval, že přijal rezignaci současného ředitele Nemocnice Na Homolce MUDr. Michala Šetlíka a jmenoval k 1. říjnu 2014 novým ředitelem Dr. Ing. Ivana Olivu.

Manažer farmaceutických firem a taky Spolany

Dr. Ing. Ivan Oliva je manažerem s 25letou mezinárodní zkušeností.

Vystudoval Fakultu potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Poté emigroval do tehdejšího západního Německa, kde vystudoval Evropský institut managementu ve Frankfurtu nad Mohanem. V Německu pracoval až do roku 1993 na obchodních a manažerských pozicích ve společnosti Essex Pharma Gmbh / Schering Plough.

Po návratu do České republiky vystudoval Ústav ekonomiky a řízení VŠCHT v Praze, kde získal doktorský titul v oboru řízení a ekonomika podniku. Pracoval postupně jako generální ředitel společností Berlin-Chemie pro Českou republiku, Spofa, SpofaDental, Bureau Veritas ČR.

V letech 2010–2012 byl majitelem a jednatelem společnosti Avilo, která se zabývala zvyšováním hodnoty firem a strategickým managementem. Následovala pozice generálního ředitele a místopředsedy představenstva ve Spolaně Neratovice.

Od roku 2013 do současnosti byl jednatelem společnosti Polymer Institute Brno.

Ivan Oliva mluví anglicky, německy a rusky. Je ženatý a má 4 dcery.

Vazba pro dřívějšího ředitele

Dřívějšího ředitele Nemocnice Na Homolce MUDr. Vladimíra Dbalého, PhD, (byl ředitelem v letech 2006 až 2012) vzala letos v červnu policie do vazby, obviňuje jej z manipulování zakázek a škodu ve výši desítek milionů korun.

Nynější odcházející ředitel MUDr. Michal Šetlík byl ve funkci od března 2012. Ani jemu se však nepodařilo přesvědčit ministra zdravotnictví o tom, že nemocnice již hospodaří zcela průhledně a nyní ve funkci končí.

O novém řediteli Olivovi ministr uvedl: „Je si vědom, že jeho hlavním úkolem je vrátit Nemocnici Na Homolce důvěru veřejnosti, co se týká transparentního vedení a nákupů. Tento úkol se nepochybně neobejde bez definitivního vyřešení, to znamená bez zrušení dceřiných společností s pochybnými vazbami.“

Oficiální informaci ministerstva zdravotnictví najdete na jeho webu zde.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.