Vědci vyzkoumali nejlepší polohy pro sex při bolavé páteři

Teď v odborném žurnálu zveřejnili rady pro muže, časem vypracují i rady pro ženy.

 

 

 

 

 

„Poloha lžiček“ (partneři leží na boku, muže za ženou) se sice doporučuje jako nejšetrnější, ale vůbec nemusí být nejlepší pro pohlavní styk muže, který má bolavá záda, zjistili a publikovali vědci z kanadské Univerzity ve Waterloo. Někdy je lepší poloha „na pejska“ (žena klečí, muž je za ní), dodali.

Deset párů při pěti polohách

Výzkumníci za pomoci techniky sledovali, jak se pohybuje páteř deseti partnerských párů, které provozovaly pohlavní styk v pěti různých běžných polohách (na snímku jeden z badatelů, profesor Stuart McGill, ukazuje pohyby páteře při pohlavním styku). Vyhodnotili, jak je při tom páteř namáhána, a sestavili doporučení, jak provozovat sex při různých typech narušení páteře.

Jak poradit?

Publikace je volně přístupná, nicméně dostatečně odborná na to, aby se jí běžný uživatel neprokousal. Asi lékařům nezbude, než aby ji nastudovali sami, pak vyhodnotili stav pacientovy páteře a současně jeho preference při pohlavním styku, a pak mu teprve dali ty nejlepší rady…

Současná publikace se zabývá doporučeními pro muže; doporučení pro ženy s poškozenou páteří mají být publikována v příštích měsících.

Zdroj: Spine, doi: 10.1097/BRS.0000000000000518

Čtěte také: Počet operací páteře v ČR se za deset let zdvojnásobil

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.