Ředitelem Masarykova onkologického ústavu v Brně bude Jan Žaloudík

Prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., již tamním ředitelem byl. Nyní je senátorem za ČSSD, má ještě dva roky funkčního období před sebou.

Dosavadní ředitel Masarykova onkologického ústavu na Žlutém kopci v Brně prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc., dr.h.c., již na jaře oznámil, že odstoupí, protože mu letos bude už sedmdesát let. Nyní profesor Vorlíček prozradil, že jeho nástupcem bude Jan Žaloudík (na snímku).

Klubu doktora Vlacha tuto informaci potvrdila mluvčí Ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová: „Výběrová komise doporučila na post ředitele Masarykova onkologického ústavu v Brně pana profesora Žaloudníka. Pan ministr Němeček bude doporučení výběrové komise respektovat.“

Ředitel, děkan

Jan Žaloudík (narozen 1954) maturoval na gymnáziu ve Frýdku-Místku. V roce 1979 absolvoval Lékařskou fakultu v Brně. Roku 1992 získal titul kandidáta věd, v roce 1998 se stal docentem a v roce 2003 profesorem.

V Masarykově ústavu působil v letech 1979 až 2010 jako chirurg a onkolog. Z toho v letech 2000-2001 zde byl ředitelem a mezi lety 2002-2008 zde zastával funkci náměstka ředitele pro rozvoj, vědu a výuku.

V téže době působil jako proděkan pro vědu a výzkum (1999 až 2002) a děkan (2003 až 2010) Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Propuštění pro nadbytečnost

Profesora Žaloudíka propustil v lednu 2010 „pro nadbytečnost“ nynější ředitel Vorlíček. Do vztahů obou odborníků zasáhly podle tehdejších zpráv médií i politické hrátky; oba tehdy kandidovali do Senátu v sousedních volebních obvodech v Brně jako bezpartijní, ovšem Vorlíček za TOP 09 a Žaloudík za ČSSD. Senátorem se stal pouze Jan Žaloudík.

Po vyhazovu se profesor Žaloudík zmiňoval, že by se na Žlutý kopec zase rád vrátil. Podařilo se mu to.

Čtěte také: Jiří Vorlíček rezignuje na post ředitele Masarykova onkologického ústavu

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.