22 nových činitelů bude rozhodovat o zdravotnictví. Dva z nich jsou lékaři…

Vláda jmenovala některé nové lidi do správních rad zdravotních pojišťoven. Mají být mezi nimi doktoři?

Česká vláda na návrh ministra zdravotnictví obměnila správní a dozorčí orgány šesti zdravotních pojišťoven, aby jejich složení odráželo změny na ministerstvu zdravotnictví i v dalších resortech. Mezi 22 nově jmenovanými jsou dva lékaři.

Co si o tom myslí lékaři? Anketa Klubu doktora Vlacha ukázala, že 77 % našich členů a příznivců soudí, že to není dobře, protože o souvislostech léčení nejlépe rozhoduje lékař.  Jen 15 % účatníků ankety soudilo, že to je jedno, protože pro dozorování zdravotních pojišťoven není potřebná znalost medicíny. (Zbývajících 8 % účastníků ankety uvedlo, že to neposoudí.)

17 ven, 22 dovnitř

Odvoláno bylo 17 dosavadních členů správních rad šesti zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven a jmenováni byli noví. Další čtyři získají jmenovací dekrety na uvolněná místa, která vznikla rezignací a skončením funkčního období dosavadních členů; jeden pak přichází do VZP.

Jména na některých postech se překrývají – v minulosti zastával funkce hned ve třech pojišťovnách Jan Kvaček, vedoucí oddělení úhradových mechanismů a zdravotního pojištění z ministerstva zdravotnictví, a dva posty zaujímal bývalý náměstek ministra zdravotnictví Martin Plíšek.

Nyní obsadila funkce ve dvou pojišťovnách Helena Rögnerová z titulu funkce křesla ředitelky odboru dohledu nad zdravotním pojištěním na ministerstvu zdravotnictví.

Jak se škatulata hejbala

Pokud vás některá zdravotní pojišťovna obzvlášť zajímá, můžete se podívat, co se v jejím vedení změnilo.

Z funkce členů Správní rady Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky byli odvoláni Mgr. Jan Kvaček, a Ing. Jan Vylit.

Na jejich místa byli jmenováni MUDr. Helena Sajdlová a Ing. Jan Beroun.

Z funkce členů Správní rady České průmyslové zdravotní pojišťovny byli odvoláni Mgr. Lenka Kobrlová, PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D., MUDr. Lenka Hřebíková, Mgr. Ondřej Koting a Mgr. Martin Plíšek.

Na jejich místa byli jmenováni Mgr. Veronika Peřinová, MPP, Ing. Helena Rögnerová, Ing. Antonín Tesařík, Ing. Jan Michálek a Ing. Jiří Martinek.

Z funkce člena Správní rady Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví byl odvolán MUDr. Pavel Hroboň, M.S.

Nově se členy správní rady této zdravotní pojišťovny stali Ing. Jiří Carbol, JUDr. Lenka Teska Arnoštová, Ph.D., a Ing. Jakub Haas.

Z funkce členů Správní rady Zaměstnanecké pojišťovny Škoda byli odvoláni MUDr. Eva Zavadilová, Mgr. Jan Kvaček a Ing. Hana Semínová.

Na jejich místa byli jmenováni Hana Habartová, Ing. Luděk Janoušek a Mgr. Václav Krása.

Z funkce členů Správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky byli odvoláni Mgr. Jana Růžička, Ing. Jaroslav Salivar a Mgr. Martin Plíšek.

Na jejich místa byli jmenováni Mgr. Jana Sixta, Mgr. Jiří Zmatlík, Mgr. Monika Pálková, Ing. Helena Rögnerová a Ing. Jiří Kubišta.

Z funkce člena Správní rady Revírní bratrské pokladny, zdravotní pojišťovny byli odvoláni Mgr. Jan Kvaček, Ing. Radko Česenek a M.Litt. Ondřej Roztomilý.

Na jejich místa byli jmenováni Ing. Rostislav Folta, Tomáš Hanzel a Ing. et Ing. Lenka Poliaková.

Do funkce člena Dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky byl jmenován MUDr. Vítězslav Novohradský, Ph.D.

Čtěte také: Nová správní rada VZP: politici, lékaři i držitelka ocenění za statečnost

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.