Kanadský velvyslanec s českými kořeny navštívil ICRC

Ambasador Otto Jelinek a obchodní konzulka Suzanne Drisdelle-Guvenová jednali v Brně o další spolupráci s kanadskými experty.

Do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a jejího Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC) zavítal kanadský velvyslanec Otto Jelinek, který má české kořeny, a obchodní konzulka Suzanne Drisdelle-Guvenová.

Diskutovali zde o potenciálu další spolupráce, zejména s University of Calgary, která je úspěšně rozvinuta v oblasti prevence a léčby cévních mozkových příhod, aktuálně jsou v řešení společné výzkumné protokoly. Kanadská odborná centra by se mohla stát vzorem pro fungování center pro diagnostiku a léčbu cévních mozkových příhod v České republice.

Špičkovým a respektovaným odborníkem v této problematice je doc. MUDr. Robert Mikulík, Ph.D., který zastává řadu dalších významných pozic nejen na české, ale také mezinárodní úrovni. Je současně zástupcem ředitele ICRC pro vědu a výzkum.

„Naším cílem je, aby se naše centrum stalo skutečně mezinárodním střediskem lékařského výzkumu se silnými vazbami na renomovaná zahraniční pracoviště,“ říká ředitel tohoto pracoviště Gorazd B. Stokin. „Již nyní máme navázánu spolupráci se zhruba deseti univerzitami a nemocnicemi v USA a v téměř třiceti zemích EU.“

Čtěte také: Brněnské centrum ICRC získalo dalšího silného partnera z USA

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.