V krnovské nemocnici už funguje nový počítačový tomograf

Cétéčko už skončilo zkušební provoz. Stálo téměř 17 milionů korun.

V krnovské nemocnici (oficiální název: Sdružené zdravotnické zařízení Krnov) byl des slavnostně uveden do provozu nový počítačový tomograf za téměř 17 milionů korun. Jedná se o náhradu staršího typu diagnostického přístroje.

„Nové moderní CT bude sloužit především pro pacienty iktového centra a využití najde také pro všechny hospitalizované i ambulantní pacienty ze spádových oblastí. Přístroj byl hrazen převážně ze strukturálních evropských fondů, IOP – projekty iktových center, a dofinancován z prostředků Moravskoslezského kraje,“ uvedl Ing. Jiří Martinek, náměstek hejtmana pro zdravotnictví. Nemocnice podle něj bude CT používat pro pacienty jak z oblasti Krnovska, tak z okolních regionů.

Statut iktového centra

„Neurologické oddělení krnovské nemocnice je největší komplexně vybavené neurologické pracoviště v západní části Moravskoslezského kraje,“ říká ředitel krnovské nemocnice MUDr. Ladislav Václavec.

Neurologické oddělení v Krnově, jako jedno ze dvou desítek pracovišť v republice, získalo v roce 2010 statut iktového centra, který uděluje Ministerstvo zdravotnictví.

Čtěte také: CT vyšetření z Plzně oceněno v mezinárodní soutěži

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.