Cenu rektora Univerzity Karlovy obdrželi i studenti medicíny

Ocenění získalo šest studentů a absolventů za studijní,  odborné mimoškolní i sportovní úspěchy.

Rektor Univerzity Karlovy v Praze Václav Hampl ocenil nejlepší absolventy každoročně udělovanou prestižní Cenou rektora. Mezi oceněnými jsou i studenti medicíny.

Student i záchranář

Ocenění obdržel Bc. Radek Urban z 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Během svého studia současně pracoval jako záchranář u Zdravotnické služby Ústí nad Labem a pořádal také školení první pomoci pro studenty základních a středních škol či pracovníky v sociálních službách a pomáhal na letních táborech určených dětem s různým typem zdravotního postižení.

Práce na transplantační jednotce

Cenu získal rovněž MUDr. Michal Eid z 2. lékařské fakulty UK. Po celou dobu studia působil na Transplantační jednotce Fakultní nemocnice v Praze-Motole. Zde se snažil zapojit mezi ostatní personál a věnovat se pacientům a jejich příbuzným jako člen týmu psychosociální péče. Oceněna byla jeho snaha proniknout do problematiky dětské hemato-onkologie.

Mimořádné ceny

Další, mimořádné ceny rektora se udělují za výjimečný čin, významné výsledky ve studiu, výzkumu či v kulturních a sportovních aktivitách.

Tato ocenění získali Radovan Hudák z 2. lékařské fakulty UK za spoluautorství odborných lékařských publikací Memorix anatomie a Memorix histologie.

Trojice Tereza Cihlářová z 2. lékařské fakulty UK a Radka Cihlářová a Kateřina Brabcová z 3. lékařské fakulty byla oceněna za skvělé výkony ve sportovním aerobiku.

Čtěte také: Lékař jmenován rektorem Univerzity Karlovy

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.