Z „podzimních“ profesorů získává titul jediný – MUDr. Petr Pazdiora

Epidemiolog Pazdiora bude profesorem s platností od 1. 12. Působí na Lékařské fakultě v Plzni a na vojenské fakultě v Hradci Králové.

Až nyní vyšlo najevo, že prezident jmenoval 5. listopadu profesorem pro obor hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie MUDr. Petra Pazdioru, CSc. (s účinností od 1. prosince).

Petr Pazdiora působí na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni, kde je přednostou Ústavu epidemiologie ve Fakultní nemocnici na Borech, a také na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

Podle informací ministerstva obrany začalo řízení ke jmenování docenta Pazdiory profesorem na Univerzitě obrany 26. listopadu 2012. Přednášku na téma Koncepce vědecké práce a výuky v oboru Hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie přednesl letos 28. ledna, návrh na jmenování byl prezidentovi předán 23. září.

Přes vojáky, ne přes školství

Na jaře tu byly spory o to, jestli má prezident republiky právo neudělit titul univerzitního profesora člověku, který se mu nelíbí. Ukázalo se, že toto právo by neobhájil, a tak Miloš Zeman tehdy jmenovací dekrety předal všem s výjimkou jím zpochybňovaného literárního historika Martina C. Putny, jemuž dekret se zpožděním odevzdal tehdejší ministr školství Petr Fiala.

Prezident Zeman také oznámil, že napříště už nebude jmenovací listiny předávat a ponechá celý akt v režii resortu školství. Nefungující parlament však nebyl schopen potřebnou novelu přijmout, a tak se zdálo, že akademičtí hodnostáři budou mít v podzimním termínu smůlu – ministerstvo školství ani žádné návrhy zatím nepodalo. A prezident nyní opět překvapil a jednoho profesora jmenoval.

Návrh na jmenování docenta Pazdiory profesorem předložila vědecké rada Univerzity obrany. Proto také návrh nešel přes ministerstvo školství, ale přes ministerstvo obrany a dekret profesoru Pazdiorovi předá v dosud neurčené budoucnosti ministr obrany Vlastimil Picek.

Čtěte také: Kdo jsou noví profesoři medicíny

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.