Kochleární implantáty dětem: po Praze a Ostravě teď i v Brně

Půl milionu, které operace stojí, platí zdravotní pojišťovny.

S kochleárními implantáty pro děti jako by se nyní roztrhl pytel – ku prospěchu malých pacientů. Zatímco pražská Fakultní nemocnice v Motole si připomíná 20. výročí od zavedení prvních kochleárních implantátů dětem, ve Fakultní nemocnici Ostrava s nimi začali v říjnu, vzápětí následováni Fakultní nemocnicí Brno.

Implantační centrum v Brně vzniklo v loňském roce ve Fakultní nemocnici u sv. Anny a letos zde bylo implantováno již 12 dospělých pacientů. Dne 31. října 2013 pak byla na Klinice dětské ORL Fakultní nemocnice Brno provedena první kochleární implantace dítěte. Další dva dětští pacienti by pak měli přibýt 28. listopadu 2013.

Spolupráce s Vídní

Kochleární implantát, jehož cena přesahuje 500 000 korun a je plně hrazen zdravotními pojišťovnami, je vhodný pro pacienta se ztrátou sluchu větší než 90 dB a dovršení 1 roku věku.

Operace v Brně se provádějí ve spolupráci s kochleárním centrem Všeobecné nemocnice města Vídně a jeho vedoucím prof. Wolfem-Dieterem Baumgartnerem, který sám implantoval více než 1 100 implantátů, a patří tak ke světové špičce.

O operacích v Motole čtěte zde.

O operacích v Ostravě čtěte zde.

V čem spočívají výhody tohoto přístroje se dočtete zde.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.