Fakultní nemocnice Ostrava opětovně získala akreditaci JCI

Akreditace má význam při získání bonifikace od zdravotních pojišťoven. Nyní se rozšířila i na vzdělávání mediků a vědu a výzkum.

Prestižní akreditaci americké organizace Joint Commission International (JCI), kterou Fakultní nemocnice Ostrava získala v roce 2010, nyní opět obhájila. Reakreditace probíhala v červnu a nyní byla oficiálně potvrzena.

Přínosy systému kvality JCI podle ředitele nemocnice MUDr. Svatopluka Němečka mimo jiné spočívají ve zkvalitňování léčebných postupů a kultivaci pracovního prostředí nemocnice, odrážejí se ve zlepšení multioborové spolupráce mezi pracovišti nemocnice i ve zvýšení bezpečí a komfortu pacientů, zaměstnanců i návštěv a v neposlední řadě také v důslednější právní ochraně zaměstnanců.

Bonifikace od zdravotních pojišťoven

„Systém kvality JCI pro nemocnici znamená také ekonomický přínos mnoha milionů korun ve formě bonifikace od zdravotních pojišťoven,“ dodal ředitel Němeček.

I pro vzdělávání mediků

Fakultní nemocnice Ostrava rovněž získala rozšířenou akreditaci JCI pro univerzitní nemocnice. Ta zahrnuje dvě nové kapitoly standardů JCI platných od 1. ledna 2013. Jde o kapitolu věnující se vzdělávání mediků a kapitolu zaměřenou na vědu a výzkum.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.