Přání ředitelky Nemocnice Na Bulovce (nejen) lékařkám a lékařům v Nemocnici Na Bulovce k Mezinárodnímu dni lékařů

Tento den se připomíná 1. října.

Milé kolegyně, vážení kolegové,

dovolte mi, abych Vám všem popřála k dnešnímu svátku – Mezinárodnímu dni lékařů – mnoho úspěchů ve Vašem nelehkém povolání (poslání), stejně tak v osobním životě a pochopitelně pevné zdraví!

Lékařky a lékaři si po léta drží v České republice vedoucí pozici v žebříčku nejprestižnějších profesí. „Jedním z důvodů, proč je lékařské povolání u většiny lidí postaveno úplně nejvýše, je okolnost, že k lékařům mají lidé vybudován velmi silný vztah spojený s pocitem vlastní závislosti na nich. Alespoň občas totiž lékaře potřebuje každý z nás. Lidé si váží těch profesí, které vyžadují poměrně vysokou kvalifikaci a zároveň v sobě nesou jisté poslání a prospěšnost pro společnost,“ uvádí opakovaně socilogiocké průzkumy mapující prestiž povolání.

A za sebe doplňuji: Vysoká prestiž lékařské profese by neměla být a věřím, že ani není, pouze cílem, nýbrž především výzvou. Výzvou k tomu, že důvěru, kterou nám lidé dávají, nesmíme zklamat. Jsem přesvědčená, že tak jako já, uvažuje (nejen) všech 359 lékařek a lékařů, kteří jsou zaměstnáni v Nemocnici Na Bulovce. A já Vám za to velmi děkuji.

Velmi mě také těší, že lidé oceňují i nelehkou práci zdravotních sester, tedy profese, která je v nejužším propojení s prací lékařskou. A je-li tato symbióza úspěšná, a já se domnívám, že (nejen) v Nemocnici Na Bulovce rozhodně je, pak teprve nastává  ten kýžený efekt naší práce: vyléčený pacient. I proto práci zdravotních sester řadí lidé na čtvrté nejuznávanější místo profesí a také jim za jejich práci velmi děkuji.

MUDr. Zuzana Bonhomme Hankeová, MIB
ředitelka Nemocnice Na Bulovce

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.