Vladimír Beneš oslavil 60. narozeniny

Známý neurochirurg vede neurochirurgickou kliniku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Významný český neurochirurg, plukovník profesor MUDr. Vladimír Beneš, DrSc., je známý nejenom ve svém lékařském oboru, ale také jako nadšený entomolog – specialista na brouky čeledi střevlíkovitých, za nimiž o dovolené jezdí po světě.

Neurochirurgy jsou i jeho otec prof. MUDr. Vladimír Beneš, DrSc., (narozen 1921) i jeho syn MUDr. Vladimír Beneš (narozen 1979).

Profesní životopis

Narodil se 30. července 1953.

V roce 1978 ukončil Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni a poté působil na neurochirurgickém oddělení nemocnice v Ústí nad Labem. V roce 1997 přešel do Prahy, kde je nyní přednostou neurochirurgické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Titul CSc. získal v roce 1987 za práci Experimentální poranění míchy; titul DrSc. roku 1998 za práci Arteriovenózní malformace mozku.

Docentem byl jmenován v roce 1993, profesorem neurochirurgie se stal v roce 2002.

Od roku 1998 vede rovněž subkatedru neurochirurgie na Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ).

V letech 2002-2010 byl předsedou České neurochirurgické společnosti; je členem a čestným členem také dalších odborných společností, i zahraničních.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.