Novým ministrem zdravotnictví má být Martin Holcát

Možná bude resort řídit jen pár týdnů bez důvěry parlamentu, ale možná i rok. Podívejte se na krátký přehled jeho kariéry.

Martin Holcát přijal nabídku zastávat místo ministra zdravotnictví ve vládě Jiřího Rusnoka. Vystřídá Leoše Hegera (v anketě v pravé části této stránky můžete činnost končícího ministra Hegera ohodnotit).

Protože na naší politické scéně je možné ledacos, může se stát, že MUDr. Martin Holcát, MBA, bude ministrem jen na pár týdnů, než Rusnokova vláda nezíská důvěru parlamentu a bude jmenována jiná. Stejně dobře se však může stát, že bude ve funkci až do řádných parlamentních voleb v květnu 2014.

Životní mezníky

Martin Holcát se narodil 23. dubna 1954. Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy ukončil v roce 1981. Jeho specializací je otorinolaryngologie.

Od roku 1991 do roku 1996 byl odborným asistentem ORL kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, pak byl náměstkem ředitele pro léčebnou péči ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. V roce 1997 se stal ředitelem této nemocnice. V roce 2003 jej po neshodách odvolala tehdejší ministryně zdravotnictví Marie Součková.

Mezitím však ještě stačil být 1. náměstkem ministra zdravotnictví Ivana Davida od března 1999 do února 2000 (po odchodu ministra Davida v prosinci 1999 resort fakticky řídil).

Po odchodu z VFN vedl Koordinační středisko transplantací patřící pod ministerstvo zdravotnictví.

V prosinci 2006 se stal náměstkem ředitele Fakultní nemocnice v Motole pro léčebně preventivní péči.

Je ženatý, má dvě dcery, jak uvádí, mezi jeho zájmy patří potápění, fotografování a literatura.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.