Liga proti rakovině vybrala téměř 15 milionů korun

V září oznámí, na co je použije.

Liga proti rakovině Praha oznámila, že se na kontě její sbírky, která se konala letos 15. května, shromáždilo 14 827 909,10 Kč. Je to nejvyšší suma od roku 2004. Loni se vybralo 13,5 milionu korun.

Ústředním letošním tématem Ligy je prevence nádorových onemocnění tlustého střeva a konečníku, protože ve výskytu tohoto onemocnění Česká republika dlouhodobě zaujímá první místa evropských i světových tabulek. Letos proto každý dárce, který si koupil kytičku se zelenou stužkou, obdržel i letáček s informacemi, jak se před touto nemocí chránit nebo alespoň umožnit včasné určení diagnózy.

Při sbírce letos 11 700 dobrovolníků ve žlutých tričkách nabízelo ve všech okresech ČR téměř 800 000 žlutých kytiček se zelenou stužkou za minimální cenu 20 korun.

Využití peněz

Během letních měsíců budou posouzeny všechny žádosti o příspěvky, začátkem září Liga oznámí, jak výtěžek sbírky využije.

Podzimní putovní výstava

Jednou z akcí, kterými Liga pravidelně oslovuje veřejnost, je putovní výstava Každý svého zdraví strůjcem, která v podzimních měsících navštěvuje náměstí českých i moravských měst. Jedná se expozici s informacemi o prevenci před nádorovými onemocněními bohatě ilustrovanou vtipy kreslířů Jiránka, Bartáka a Slívy, s velkoformátovými fotografiemi F. Dostála.

Součástí je i provizorní ordinace, v níž  lékaři zjišťují základní zdravotní parametry, dermatologové prohlížejí pigmentové skvrny a znaménka. Akci doprovází i kulturní program, k dispozici jsou i osvětové publikace.

Vstup i vyšetření jsou zdarma.

Čtěte také: V Plzni léčí nádory v játrech radioaktivním ytriem

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.