Sympozium ke Dni proti rakovině bude k prevenci kolorektálního karcinomu

Dne 4. února je pořádá Liga proti rakovině a Česká lékařská společnost JEP.

Světový den proti rakovině vyhlásila v roce 2000 Mezinárodní unie proti rakovině (UICC) na 4. únor. Liga proti rakovině Praha ve spolupráci s Českou lékařskou společností JEP v tento den pořádá sympozium pro odbornou i laickou veřejnost. Uskuteční se od 11 hodin v Lékařském domě, Sokolská 31, Praha 2.

Zaostřeno na prevenci

Tématem sympozia je prevence kolorektálního karcinomu. Problematika nádorů tlustého střeva a konečníku byla zvolena proto, že v České republice je každoročně zjištěna tato diagnóza u přibližně 8 000 osob. Jde o druhé nejčastější nádorové onemocnění u mužů i žen. Program sympozia postihne problematiku onemocnění v celé její šíři – od prevence, přes diagnostiku včetně kolonoskopie, možnosti léčby až po výživu pacientů.

Příspěvky přednesou MUDr. Bohumil Skála, Ph.D., Prof. MUDr. Julius Špičák, CSc. z IKEM, Prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., MUDr. Ferdinand Třebický a MUDr. Michaela Fridrichová, oba z ÚRO, Nemocnice Na Bulovce, MUDr. Eva Meisnerová z VFN Praha 2, Ing. Marie Ředinová z Českého ILCO a Milada Karlovská, stoma sestra z Nemocnice Na Bulovce.

Přihlásit na sympozium se dá na e-mailu birkova@lpr.cz nebo na telefonu 224 919 732.

Čtěte také: Liga proti rakovině dala osm milionů na onkologické programy

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.