Jaký bude tým nového ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka?

Ponechá si dva současné náměstky, jmenuje tři nové a z končícího ministra Holcáta chce mít poradce.

Na rozdíl od některých jiných navrhovaných ministrů to má Svatopluk Němeček (ČSSD) u prezidenta Miloše Zemana dobré – prezident jeho budoucí jmenování ministrem zdravotnictví už několikrát potvrdil.

MUDr. Němeček, dosavadní ředitel Fakultní nemocnice Ostrava, už začal prozrazovat složení řídicího týmu, který si na ministerstvu ustaví.

Dva z pěti náměstků zůstanou

Z pěti náměstků si chce ponechat dva bezpartijní – hlavního hygienika MUDr. Vladimíra Valentu, Ph.D., (více o něm čtete zde) a ekonomického náměstka Ing. Petra Saláka (o něm více čtěte zde).

Nastoupí tři noví náměstkové

Náměstkem pro léčebnou péči bude na návrh hnutí ANO prof. MUDr. Josef Vymazal, DSc. Nyní je primářem radiodiagnostického oddělení Nemocnice Na Homolce v Praze. Novodobý titul doktora věd (DSc.) mu udělila Akademie věd v roce 2005 v oboru molekulárně biologických a lékařských věd, profesorem v oboru radiologie se stal na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v roce 2008.

Náměstkem pro zdravotní pojištění se má stát MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA. Pětačtyřicetiletého politika nominovala KDU-ČSL. Je revmatologem, působí jako zástupce ředitele pro léčebnou péči v Thomayerově nemocnici v Praze.

Pozici náměstkyně pro legislativu obsadí JUDr. Lenka Teska Arnoštová, Ph.D., z ČSSD. Devětatřicetiletá advokátka je členkou zastupitelstva v Praze. Přednáší rovněž v Ústavu veřejného zdravotnictví a medicínského práva 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. V minulosti pracovala na Ministerstvu zdravotnictví ČR jako ředitelka právního odboru.

Působila rovněž v dozorčích radách společnosti Pražská plynárenská a obecně prospěšné společnosti  CZECHTA Institute, která se zaměřuje i na hodnocení zdravotnických technologií (HTA) a na zdravotní ekonomiku. Zároveň je společníkem firmy Ernst Apotheke, s.r.o, jež se zabývá poradenskou a účetní činností.

Odcházející náměstkové

Zatímco dosavadní náměstkyně Ing. Helena Rögnerová se vrátí do svého bývalého křesla ředitelky odboru dohledu nad zdravotním pojištěním, u dalších končících náměstků MUDr. Ferdinanda Poláka, Ph.D., (ODS)  a Mgr. Martina Plíška (TOP 09) není jejich budoucí působení ještě jisté.

Z ministra bude poradce ministra

Končící ministr MUDr. Martin Holcát, MBA, podle dostupných informací v úřadu zůstane – jako poradce nového ministra Němečka.

Čtěte také: Svatopluk Němeček, budoucí ministr zdravotnictví. Rychlý portrét

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.