Nový oční laser má rameno, jež se přizpůsobí poloze pacienta

Švýcarský laser Z8 umožňuje preciznější operace šedého zákalu či oční čočky. Mají jej v síti očních klinik Gemini.

Zvýšení preciznosti a šetrnosti několika typů očních operací přináší nový švýcarský laser Z8. Umožňuje vytvářet v rohovce téměř libovolné trojrozměrné tvary, takže je vedle operace šedého zákalu a oční čočky a odstranění dioptrií vhodný i pro řadu dalších očních zákroků.

„Laser Z8 je nejrychlejším femtosekundovým laserem pro operace oční čočky a šedého zákalu. Je to jediný laser určený k těmto operacím, který má pohyblivé rameno, jež se přizpůsobí poloze pacienta. Laser je vybaven zobrazovací technologií OCT, díky které má chirurg při operaci možnost vidět jemné struktury uvnitř oka. To přispívá k bezpečnému a přesnému zákroku,“ popsal Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Na pracovištích této kliniky ve Zlíně a v Praze jsou nyní tyto lasery k dispozici.

Doplňující podrobnosti:

„Při operaci čočky se laser používá k rozdělení čočky na malé části, které se z oka odstraní šetrněji. Tato část operace se jinak běžně provádí také ultrazvukem, laser je ale výrazně preciznější a oko méně namáhá,“ popsal Pavel Stodůlka.

Nová technologie zajišťuje výrazně vyšší šetrnost zákroku – ta spočívá v nízké energii pulsů. „Pokročilejší laserový zdroj umožňuje nastavit energii laserových pulsů podle aktuálních potřeb chirurga. Vždy tedy použije jen tolik energie, kolik je zapotřebí. Pulsy jsou vysílány velmi rychle za sebou a mají menší energii než dosavadní lasery pro tyto operace. Precizní optika navíc zajišťuje perfektní zacílení laserového paprsku, díky čemuž je zákrok maximálně přesný a bezpečný,“ řekl Pavel Stodůlka.

Čtěte také: Zlínští lékaři vrátili zrak dalšímu pacientovi

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.