VZP bez problémů prošla rozsáhlou finanční kontrolou

Finanční kontroloři podléhající Babišovu ministerstvu nenašli v hospodaření zdravotní pojišťovny pochybení.

Do permanentních diskusí o průhlednosti a legálnosti finančních toků ve zdravotnictví přišla Všeobecná zdravotní pojišťovna s informací, jak obstála v rozsáhlé kontrole, kterou v ní právě provedl Finanční úřad pro hlavní město Prahu.

Výsledky práce kontrolorů spadajících pod ministerstvo financí potvrdily, že ekonomická administrativa VZP je v souladu s platnou legislativou.

Podrobnosti:

Kontrola se zaměřila mimo jiné na hospodaření s příjmy z veřejného zdravotního pojištění, na části účetní závěrky, jako jsou výkaz zisku a ztráty a rozvaha, na daňové přiznání a také na vybrané okruhy související s reklamní a propagační činností VZP.

Finanční úřad po podrobném prostudování tisíců stran podkladů nevytkl Všeobecné zdravotní pojišťovně ani jediné pochybení. U instituce, která má více než tři tisíce zaměstnanců a hospodaří ročně s rozpočtem kolem 150 miliard korun, jde až o nečekané výsledek.

Ověřovali podnět ministerstva zdravotnictví

Jedním z podnětů, které finanční úředníky do VZP přivedly, byly i výsledky kontroly, kterou ve VZP provedlo v roce 2012 ministerstvo zdravotnictví. To tehdy vyslovilo mimo jiné i pochyby, zda VZP neporušuje zákon o daních z příjmů. Důsledná kontrola finančního úřadu to však teď vyvrátila.

VZP dodává, že v poslední době jde o několikátou prověrku ze strany státní správy, která pro pojišťovnu dopadla na jedničku.

Antimonopolní úřad se například zabýval podnětem, zda VZP neporušila zákon při veřejné zakázce na pobyt nemocných dětí u Egejského moře v rámci projektu Mořský koník. I v tomto případě však úřad v polovině září rozhodl, že postup VZP byl zcela v souladu s platnými předpisy.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.