Zkouší se nová metoda léčby chrápání pomocí jazykových implantátů

Podílí se na něm i soukromá klinika Lente v ČR.

 

 

 

 

 

 

 

Léčbu chrápání a spánkové nedostatečnosti (apnoe) pomocí speciálních jazykových implantátů podstoupí pacienti, kteří se zúčastní zbrusu nové česko-americké studie. V ČR studii zajišťuje klinika LENTE, která má pobočky v Plzni a Praze.

Zákrok spočívá v tom, že lékař zavede asi čtyři centimetry dlouhou pružnou tyčinku ze speciálního materiálu (na snímku) do jazyka. Během několika týdnů se implantát částečně vstřebá a změní svůj tvar. Díky tomu roztáhne jazyk dopředu a v důsledku tohoto tahu se uvolní dýchací cesty. Výkon se provádí v místní nebo celkové anestezii. Za hodinu po výkonu může jít pacient domů.

Výhodou zákroku je to, že je vždy možný návrat k nějaké standardní metodě léčby.

Další podrobnosti:

MUDr. Václav Pavelec, Ph.D., specialista ORL z kliniky LENTE s americkými lékaři na řešení těchto problémů spolupracuje už řadu let.

Jak vysvětluje, na jeho pracovišti dokážou jako jediní v ČR zjistit, kde u pacienta dochází ve spánku ke kolapsu dýchacích cest. Při medikamentózním navození desetiminutového spánku přesně lokalizují pomocí videofibroskopu místo, kde chrápání či apnoe vzniká, a určí charakter obstrukce. „Jen tak lze vybrat tu nejsprávnější chirurgickou metodu, která se hodí právě na konkrétní příčinu chrápání nebo apnoe,“ dodal dr. Pavelec.

Dobrovolníci do studie se ještě hledají

Ve studii jsou ještě volná místa a zájemci o tuto léčbu se do ní mohou přihlásit. Léčba při výzkumu je bezplatná.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.