Podvodníci se vydávají za pracovníky VZP

Snaží se vloudit ke klientům domů nebo je ošidit – varuje největší zdravotní pojišťovna.

V posledních dnech se objevilo několik případů, kdy se neznámí lidé vydávali za pracovníky pojišťovny a snažili se vloudit klientům do bytu, případně jim po telefonu prodat předražené zboží, informuje Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Zároveň zdůrazňuje, že její zaměstnanci neprovádějí žádné činnosti, při kterých by potřebovali a chtěli vstupovat do bytů či domů svých klientů. Stejně tak neprodávají žádné zboží, zdravotního, ani jiného charakteru.

Pokud byste se tedy od svých pacientů dozvěděli, že je nějak podobně kontaktovali „pracovníci pojišťovny“, doporučte jim, aby je nevpouštěli domů, nic od nich nekupovali a hned kontaktovali pojišťovnu.

Příklady z minulého týdne

  • Ženu z obce Koclířov na Svitavsku kdosi telefonicky informoval o tom, že v 10 hodin dopoledne k ní přijde lékař s pracovníky VZP a bude jí měřit tlak a provádět další vyšetření. Klientka zavolala na pobočku VZP, aby si vše ověřila. Dostala doporučení, aby informovala policii; VZP pak informovala tamní obecní úřad. Kdo a proč ženě telefonoval, není zatím jasné, možná šlo o trik zlodějů, jak se vloudit ženě domů a poté ji okrást.
  • Ve Žďáru nad Sázavou a ve Velkém Meziříčí přišli na pobočky pojišťovny nezávisle na sobě mladá maminka a starší muž. Oba měli stejnou zkušenost – kdosi jim telefonem oznámil, že vyhráli zubní kartáček, pastu a další doplňky pro dentální hygienu. Jako klienti VZP prý mají možnost koupit tuto výhru za „zvýhodněnou“ cenu zhruba tisíc korun. V opačném případě prý budou mít problém s proplácením zdravotní péče.
Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.