Rektor Univerzity Karlovy MUDr. Zima se nechal polít kbelíkem studené vody

Následoval děkana 1. lékařské fakulty a podpořil virálně se šířící kampaň na pomoc výzkumu amyotrofické laterální sklerózy.

Základní myšlenka: člověk se poleje kbelíkem ledově studené vody, která ochromí celé tělo, a dotyčný se tak na chvilku může vcítit do pocitů pacientů s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Hnutí Ice Bucket Challenge (česky se mu říká Kbelíková výzva) vzniklo – jak jinak – v USA a odtud se šíří do světa. Už se do něj zapojily osoby, u nichž to těžko někoho překvapí (třeba Lady Gaga), i osobnosti, od nichž by to každý nečekal (třeba americký exprezident George Bush junior).

Každý, kdo se vodou polije, dá na podporu výzkumu ALS 10 dolarů a vyzve tři další osoby, aby se taky polily. Kdo odmítne, vykoupí se sumou 100 dolarů.

A aby si toho všeho v dnešním světě vůbec někdo všiml, musí se ten, kdo se polévá, nechat natočit a video vystavit na sociálních sítích, kde se virálně šíří a dělá nápadu reklamu.

Akademičtí hodnostáři pod vodou

Nechme teď stranou otázku, zda nám to dává smysl (koneckonců svět taky nechápe české velikonoční mlácení a případné polévání děvčat).

Prostě konstatujme, že mezi polévané osobnosti se zařadil i prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., rektor Univerzity Karlovy (a na konto poslal dokonce 500 dolarů). Učinil tak před vchodem do Karolina poté, co jej k tomu vyzval děkan 1. lékařské fakulty UK prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc.

Polévání rektora můžete vidět na videu univerzitního časopisu zde.

Čtěte také: Čeští vědci nabízejí naději pro léčbu amyotrofické laterální sklerózy

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Jedna reakce na “Rektor Univerzity Karlovy MUDr. Zima se nechal polít kbelíkem studené vody”

  1. Jesenius napsal:

    Když jsem zprávy o polévání vodou viděl v televizi, myslel jsem, že je to úplná hloupost. Ted jsem se v článku dozvěděl vysvětlení: ledová voda má napodobit pocity při ALS. Tak možná je to jenom částečně divný nápad.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.