Aplikace v mobilu připomene, kdy vzít lék, či odhadne riziko nemoci

Pro lékaře i jejich pacienty poskytuje Zentiva zdarma hned několik aplikací do chytrých mobilních telefonů.

Docela pozoruhodné aplikace pro chytré mobilní telefony (což je asi pětina dnes používaných mobilů) vyvinula a zdarma nabízí společnost Zentiva k využití lékařům i jejich pacientům.

Lékárnička se připomíná

Nově nyní tato společnost představila aplikaci Lékárnička. Pacient do aplikace zanese informace o tom, kdy bere který lék, a telefon mu pak připomíná, že je čas si jej vzít. K tomu dopředu upozorní, že zásoby léku už docházejí a je čas je doplnit.

Možná tuto aplikaci můžete doporučit některému svému pacientovi.

Srdce, úzkost a alergeny

Lékařům, ať už kardiologům nebo praktikům, je zase určena už dřívější aplikace SCORE – ta dává možnost podle zadaných hodnot vyhodnotit rizika kardiovaskulárního onemocnění daného člověka.

Aplikace HAM-A, HAM-D zase umožní vyhodnotit aktuální stav pacientů s diagnózou úzkostné nervózy (podle Hamiltonovy škály úzkosti).

A ještě jedna aplikace nabízená Zentivou: jmenuje se ALERGO! a je určena alergikům a alergologům. Varuje před aktuálními alergeny, usnadňuje pacientovi vedení alergického deníku a taky mu třeba ukáže nejbližší lékárnu, kde si může pořídit lék na alergii.

Pro koho a kde

Tyto aplikace se dají zdarma stáhnout na Google Play pro telefony s operačním systémem Android nebo na Apple AppStore pro operační systém iOS.

Čtěte také: Chytrý mobilní telefon určí hladinu cholesterolu

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.