CT vyšetření z Plzně oceněno v mezinárodní soutěži

Uznání získali Tomáš Vendiš a Jan Baxa z Kliniky zobrazovacích metod ve Fakultní nemocnici v Plzni.

 

 

 

 

 

Na kongresu Severoamerické radiologické společnosti (RSNA) v Chicagu byly vyhlášeny výsledky soutěže Right Dose Image Contest pořádané společností Siemens.

Ze třetího ročníku globální soutěže v klinickém zobrazování pomocí počítačové tomografie, do kterého se přihlásilo celkem 197 zdravotnických institucí z celého světa, si odnesl nejvyšší ocenění i český zástupce. V kategorii běžných vyšetření odborná porota nejlépe hodnotila CT vyšetření vývodného systému ledvin, které do soutěže přihlásili Tomáš Vendiš a Jan Baxa z Kliniky zobrazovacích metod ve Fakultní nemocnici v Plzni.

Všichni zúčastnění soutěžící k vytvoření svých snímků použili CT přístroj z typové řady SOMATOM od firmy Siemens.

Minimální nemusí být optimální

„I při rutinních vyšetřeních pomocí CT je zásadní najít optimální dávku záření. Řešením není snižovat dávku na minimum. Pokud je dávka příliš nízká, klinické obrazy neposkytnou dostatečné diagnostické informace. S ideálním nastavením vyšetření pro daného pacienta nám pomáhají nejnovější technologie,“ vysvětluje Tomáš Vendiš.

Klinika zobrazovacích metod, kterou vede přednosta prof. Boris Kreuzberg a primář prof. Jiří Ferda, patří mezi špičková radiologická pracoviště ve světě, a právě obdržené významné ocenění je toho důkazem.

Čtěte také: Nový CT skener v plzeňské nemocnici zkracuje dobu vyšetření

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.