Brněnské centrum ICRC získalo dalšího silného partnera z USA

Jihofloridská univerzita bude s brněnskými vědci spolupracovat hlavně na výzkumu Alzheimerovy choroby a její epidemiologie.

Mezinárodní centrum klinického výzkumu (ICRC) Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně bude spolupracovat s University of South Florida. Slavnostně to stvrdili představitelé obou institucí svým podpisem v Mendelově refektáři Augustiniánského opatství svatého Tomáše na Starém Brně.

ICRC uvádí, že v současné době už úzce spolupracuje kromě americké Mayo Clinic s pěti českými a téměř deseti zahraničními akademickými institucemi.

Výzkumná univerzita

University of South Florida je veřejnou tzv. výzkumnou americkou univerzitou s více než 47 000 studenty. Její součástí je Byrdův ústav pro výzkum Alzheimerovy choroby, který je podle svého ředitele Davida Morgana „největším ústavem na světě věnující se prevenci, výzkumu a léčbě tohoto závažného onemocnění a příbuzných chorob“.

„S floridskou univerzitou jsme navázali kontakty již v roce 2011. Od té doby jsme společně publikovali téměř deset  článků jako výsledky našich společných výzkumů,” dodává Jakub Hort, který v Brně vede vede výzkumný program zaměřený na poruchy paměti .

Čtěte také: Pacientů s Alzheimerovou nemocí stále přibývá

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.