Už 60 let dětem pomáhá škola při Nemocnici Na Bulovce

Nový školní rok zastihne děti i v jiných školách, než na jaké jsou zvyklé.

Prázdniny končí a děti a pedagogové už přemýšlejí o návratu do svých tříd. Existují však školy, které fungují trošku v jiném režimu, např. školy při nemocnicích. Základní a mateřská škola při pražské Nemocnici Na Bulovce měla i letos připravenou prázdninovou školu pro děti, které místo k moři a na tábor musely léto trávit v nemocnici. Učitelé společně s lektory z řad studentů se snažili zpříjemnit dětským pacientům prázdninové dni.

„Všem školákům přejeme úspěšný a pokud možno zábavný návrat do školních lavic. A pokud v pondělí, první školní den, zůstanou nějaké židle ve třídách prázdné, kvůli tomu, že se některým dětem o prázdninách bohužel nevyhnula nemoc či zranění, nezoufejte, jsme tu pro vás. Pokusíme se všem dětem pobyt v nemocnici nejen zpříjemnit, ale ještě je k tomu něco naučit. Tak jako to děláme už 60 let,“ vzkázala ředitelka školy při Nemocnici Na Bulovce Radislava Jiřičková.

ZŠ a MŠ při Nemocnici Na Bulovce byla zřízena 29. října 1953 a letos slaví významné jubileum – 60 let existence a fungování. Řadí se tak k nejstarším nemocničním školám v celé republice.
Hlavním smyslem existence školy je zajištění psychické pohody dětí – pacientů, což nemalou měrou přispívá k jejich rychlejšímu uzdravování a zároveň doplnění učiva zameškaného během pobytu v nemocnici nebo doplnění mezer v učivu, vzniklých v důsledku opakovaných nebo dlouhodobých nepřítomností ve škole.
Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.