Homolka se představila na mezinárodním chirurgickém kongresu

Informovala o metodě odstranění chronické formy fibrilace srdečních síní zmrazením oblastí nemocného srdečního svalu.

(Následující text vychází z informací Nemocnice na Homolce.)

Kardiochirurgové z Nemocnice Na Homolce v Praze se aktivně účastní mezinárodního odborného kongresu, který se koná od 12. do 15. 6. 2013 v pražském hotelu Hilton. Svým kolegům z celého světa prezentovali postupy a výsledky použití metody, při níž zmrazením určitých oblastí nemocného srdečního svalu docílí odstranění chronické formy fibrilace srdečních síní – tedy závažné poruchy srdečního rytmu.

Tuto metodu zvanou Maze v Nemocnici Na Homolce provádějí s úspěchem již několik let. Jejím využitím pomohli desítkám pacientů.

Miniinvazivní operace

Kongres pořádá již potřinácté společnost The International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery (ISMICS) sdružující odborníky, kteří se zabývají miniinvazivními operacemi srdce. Jsou to výkony, při nich je snahou dostat se k nemocnému srdci co nejmenšími řezy na hrudníku či dokonce jen pomocí vpichů (při roboticky asistovaných operacích).

„Je to světový trend, protože miniinvazivní operace jsou pro pacienta mnohem šetrnější než klasická operace, při níž se musí pacientovi rozříznout hrudní kost (sternum). Nemocnice Na Homolce zachytila tento trend ve všech jeho aspektech a provádí již několik let miniinvazivně různé typy výkonů – zejména operace chlopní, odstranění vrozených srdečních vad či arytmií,“ říká kardiochirurg Nemocnice Na Homolce MUDr. Štěpán Černý, CSc., MBA.

Narušení abnormálních vzruchů

Princip metody Maze spočívá v tom, že se provedou přesně umístěné řezy do stěny srdečních síní. Tyto jizvy přeruší formování a vedení abnormálních vzruchů způsobujících srdeční arytmii. K jejich vytvoření se používají různé formy energie – odborníci z Nemocnice Na Homolce na kongresu konkrétně prezentovali zmrazení (kryoablaci).

Čtěte také: Propíchnutí srdeční přepážky léčí srdce

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.