Domov pro seniory hostí babybox

Po Karlových Varech a Chebu pomohla Nadace České pojišťovny vybudovat schránku i v Táboře.

Nadace České pojišťovny jako hlavní dárce finančně podpořila vznik nového babyboxu v Táboře. Babybox nové generace byl instalován v domově seniorů G-Centrum v těsné blízkosti táborské nemocnice. V České republice se tak v současnosti nachází celkem padesát čtyři zařízení, do nichž mohou matky, které se kvůli nejrůznějším krizovým životním situacím nemohou starat o své novorozeně, dítě umístit. A dát mu tak šanci na lepší život.

Kuriózní je, že táborský babybox bude prvním babyboxem zřízeným v domově pro seniory. „Jsem ráda, že díky zprovoznění babyboxu v našem domově životy nejen končí, ale občas mohou také začínat. Pevně věřím, že tyto nově začínající životy budou jen a jen šťastné,“ poznamenala Jaroslava Kotalíková, ředitelka domova seniorů G-centrum.

„Pro mnoho lidí jsou babyboxy stále ještě kontroverzním tématem. Nicméně jeden fakt je nezpochybnitelný – prokazatelně zachráněné dětské životy. Děkuji jménem svým i jménem 81 dětí, jimž babyboxy pomohly vstoupit do nového života a jsem rád, že Nadace České pojišťovny pomáhá zachraňovat další,“ říká Ludvík Hess, autor projektu babyboxů v České republice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zleva Richard Kapsa (Nadace ČP), Jaroslava Kotalíková (ředitelka domova pro seniory G-centrum), Milan Štěch (předseda Senátu Parlamentu ČR), Ivana Stráská (1.náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje), Ludvík Hess (autor projektu babyboxů v České republice) a Olga Bastlová (místostarostka Tábora).

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.