Brněnská klinika slaví úspěchy s operacemi páteře

Moravská metropole je jedním ze čtyř míst na světě, kde byly děti operovány unikátní metodou.

Na Ortopedické klinice FN Brno byl unikátní metodou operován v pořadí již pátý dětský pacient se skoliózou páteře. Unikátní operační technika vyvinutá vědecko-výzkumným týmem KSpine z Minnetonky v USA, byla v rámci mezinárodní studie vyzkoušena pouze ve čtyřech spondylochirurgických centrech na světě. Brněnské pracoviště se tak zařadilo mezi světová centra, která pomáhají nahlédnout i do blízké budoucnosti moderní, šetrné a výrazně zlepšené operační nápravy dětských skoliotických zakřivení páteře.

Tradiční operační metody napravení zakřivení páteře dospívajících dětí vyžadují při operační nápravě následný pevný kostěnný srůst obratlů v celé délce deformity bez možnosti pooperačního normálního pohybu obratlů a bez možnosti jejich dalšího přirozeného růstu.

„Nová metoda umožňuje nejen téměř dokonalé napravení deformity, ale současně zajišťuje i další přirozený růst obratlů a nabízí i unikátní techniku udržení pohyblivosti operované páteře. Nový typ instrumentace přináší maximální šetrnost ke tkáním operovaného dítěte a lepší výsledný kosmetický efekt. Velmi významným faktorem je i výrazné zvýšení bezpečnosti samotné operace, která vyžaduje méně implantovaného kovového materiálu,“ uvedla klinika ve své tiskové zprávě.

V následujícím období plánují na Ortopedické klinice FN Brno odoperovat touto novou metodou další dva až tři dětské pacienty, poté bude probíhat zhruba roční analýza operačních výsledků. Zavedení nové metody do běžné praxe lze očekávat na konci roku 2013.

Další informace najdete na webu FN Brno zde.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.