Unikátní laparoskopické pracoviště v brněnské nemocnici

Brněnská chirurgicky orientovaná nemocnice SurGal Clinic otevřela zbrusu nové pracoviště – unikátní  EINSTEIN VISION 3D LAPAROSCOPY centrum.

Rok od zahájení svého provozu otevřela brněnská chirurgicky orientovaná nemocnice SurGal Clinic zbrusu nové pracoviště – unikátní  EINSTEIN VISION 3D LAPAROSCOPY centrum. Jedná se o vůbec první instalaci laparoskopické 3D technologie pro klinické použití v České republice. Slavnostního otevření se vedle dalších významných hostů zúčastnil také předseda vlády ČR Petr Nečas, ministr školství Petr Fiala a ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

„Potvrzuje se, že systém zdravotní péče a přijímaní moderních technologii je v naší zemi zabezpečený. Existence a dostupnost takto kvalitního zdravotnického zařízení se špičkovou technologií je dobrou zprávou nejen pro občany Jihomoravského kraje, ale pro pacienty z celé České republiky. Jsem velmi rád, že se o zavádění nejmodernějších technologií již nemusíme dozvídat jen ze zahraničí,“ řekl na půdě brněnské SurGal Clinic premiér Petr Nečas.

EINSTEIN VISION 3D je nejmodernější technologie, která operatérovi v průběhu operačního zákroku poskytuje přirozené prostorové (3D) zobrazení operačního pole ve Full HD kvalitě. Lékař se díky tomu mnohem snáze orientuje, což vedle zkrácení operačního výkonu a snížení rizika krvácení, významně přispívá také k eliminaci možných chyb způsobených nepřehledností „terénu“. Pacient novou metodu ocení zejména v příznivější  rekonvalescenci, zkrátí se mu doba hospitalizace a vrátí se rychleji do běžného života. „Je to doslova technologie 22. století, jejíž přínos je ohromný. Posouvá medicínu zase o výrazný krok kupředu a já jsem nesmírně rád, že budu mít příležitost ve své praxi s přístrojem pracovat,“ řekl Jiří Vokurka, primář laparoskopického oddělení SurGal Clinic.

V SurGal Clinic zároveň vzniká školicí centrum EINSTEIN VISION 3D LAPAROSCOPY centrum pro lékaře z celé střední a východní Evropy. „Již začátkem října přijedou do školicího centra přední norští laparoskopisté a budou zde absolvovat 3denní praktický workshop na 3D laparoskopu Einstein Vision,“ pochvaluje si zájem zahraničních expertů ředitelka SurGal Clinic Jitka Kellnerová.

Zleva premiér ČR Petr Nečas, ředitelka SurGal Clinic Jitka Kellnerová a předseda správní rady Petr Gál.

 

Přestřihnutí pásky školícího centra Einstein Vision 3D se zúčastnil kromě Petra Nečase i ministr školství Petr Fiala.

 

Premiér Petr Nečas za asistence Jiřího Vokurky, primáře laparoskopického centra Einstein Vision 3D, operuje na modelu lidského těla.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.