Nastupuje nový děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Aleksi Šedo přichází po odstupujícím děkanovi Tomáši Zimovi.

Profesor MUDr. Aleksi Šedo, DrSc., byl zvolen v dubnu. Do pozice děkana nastupuje 1. září a funkční období mu skončí 31. srpna 2016. Jeho slavnostní inaugurace se uskuteční 3. září v pravé poledne v aule pražského Karolina.

Až dosud byl profesor Šedo proděkanem 1. lékařské fakulty pro grantovou problematiku a rozvoj.

Narodil se 18. června 1961. Po absolvování Akademického gymnázia v Praze promoval v roce 1986 na Fakultě všeobecného lékařství Univerzity Karlovy. V roce 2000 obhájil doktorskou dizertační práci v oboru onkologie a o dva roky později byl jmenován profesorem lékařské chemie a biochemie. Nyní vede Ústav biochemie a experimentální onkologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a v jeho rámci Laboratoř biologie nádorové buňky.

Aleksi Šedo je ženatý, manželka Liliana Raquel se narodila v Uruguayi a působí jako lékařka se specializací ve vnitřním lékařství a revmatologii v Revmatologickém ústavu Praha. Dcera Klára je studentkou práv na francouzské Université Paris 1 – Pantheon Sorbonne.

Jako svůj největší koníček uvádí Aleksi Šedo motorky a motorkářství. Vedle toho má rád hudbu – od moderního jazzu přes blues až po všechny odnože rocku – a nekomerční filmy.

 

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.