MUDr. Zdeněk Schwarz končí jako ředitel pražské záchranky

Vedl ji 16 let, přestál řadu problémů – až dosud. Výběrové řízení na nového ředitele bude vyhlášeno v nejbližších dnech.

Koncem ledna vyhlásily odbory pražských záchranářů stávkovou pohotovost namířenou proti řediteli pražské záchranky MUDr. Zdeňku Schwarzovi s tím, že vztahy mezi zaměstnanci a ředitelem jsou nepřijatelné. Podpořilo ji 170 ze 430 zaměstnanců záchranky. Už v minulosti vystupovali záchranáři proti řediteli, ale neúspěšně.

Audit pro ředitele, Rada proti němu

Také tato stávková pohotovost byla zdánlivě neúspěšná – pražský magistrát poslal do záchranky audit, jehož výsledky zveřejněné v minulých dnech nepodpořily návrhy odborářů. Auditoři sice konstatovali, že způsob komunikace uvnitř organizace „není optimální“, nicméně výměnu ředitele nedoporučili. Navrhli vznik funkce mediátora, který měl nesrovnalosti řešit.

Vzápětí však Rada hlavního města ředitele Schwarze stejně odvolala, a to k 30. červnu. Zdůvodnila to tím, že „poměry v této organizaci nejsou ve vztahu k zaměstnancům ideální“.

Ředitel Schwarz odmítl dění komentovat s tím, že je na dovolené v zahraničí.

V příštích dnech bude probíhat příprava vyhlášení výběrového řízení na nového ředitele.

Letmý životopis

Zdeněk Schwarz se narodil v roce1963 v Praze, vystudoval střední zdravotnickou školu a jako lékař promoval v roce 1990. Postupně získal atestace v oborech chirurgie, veřejné zdravotnictví a urgentní medicína. Působil většinou v pražské záchranné službě (tam dříve pracoval i jeho otec), ale také v letecké záchranné službě a jako externí lékař v nemocnici na centrálním příjmu a na chirurgii. Ředitelem záchranky se stal v listopadu 1998.

MUDr. Schwarz byl v letech 2008 až 2014 nezávislým senátorem zvoleným za ODS. V loňských senátních volbách jej porazil prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., bývalý rektor Karlovy univerzity a učitel na 2. lékařské fakultě, který kandidoval jako bezpartijní za KDU-ČSL.

Oficiální informaci můžete najít na webu pražského magistrátu zde.

Čtěte také: Počet úspěšných resuscitací v terénu se v Praze za deset let zdvojnásobil

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.