Hlavní sestra ČR odstoupila z funkce

O odchodu Mgr. Aleny Šmídové zůstává ministerstvo zdravotnictví velmi stručné.

K 1. dubnu odešla z funkce hlavní sestry Mgr. Alena Šmídová. Na tento post ji jmenoval koncem roku 2013 tehdejší ministr Martin Holcát, který tento post obnovil.

Mgr. Šmídová současně skončila i s prací ředitelky odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání na ministerstvu zdravotnictví. Ministerstvo o tom na svém webu zveřejnilo jednovětou faktickou informaci. Podle spekulací její odchod z funkce souvisí s rozpory kolem postavení a požadovaném vzdělání zdravotních sester.

Alena Šmídová vystudovala Střední zdravotnickou školu v oboru zdravotní sestra (absolvovala v roce 1978) a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze ve studijním programu ošetřovatelství – pedagogika (absolvovala v roce 1992).

V průběhu své profesionální kariéry pracovala jako sestra u lůžka na interním oddělení, dále působila jako učitelka na Střední zdravotnické škole, kde byla i 8 let statutární zástupkyní ředitelky. Od roku 2004 do roku 2009 působila jako hlavní sestra Vězeňské služby ČR. Od roku 2010 do současnosti působila jako vedoucí oddělení ošetřovatelství a dalších nelékařských oborů a uznávání kvalifikací na odboru vzdělávání a vědy Ministerstva zdravotnictví ČR.

Není členkou žádné politické strany.

Velmi stručnou informaci ministerstva můžete najít zde.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.