MUDr. Stanislav Štípek získal Cenu Wernera von Siemense

prof-Stanislav-Stipek

Profesor 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy byl oceněn za celoživotní pedagogickou činnost a přínos k modernizaci výuky medicíny.

 

 

 

V letošním, 17. ročníku Ceny Wernera von Siemense získali uznání studenti, mladí vědci a pedagogové z významných technických a přírodovědných škol.

Ocenění Nejlepší pedagogický pracovník přiřkla porota prof. MUDr. Stanislavu Štípkovi, DrSc., který působí v Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky při 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy.

Soutěž organizuje český Siemens ve spolupráci s univerzitami a Akademií věd ČR.

Mezioborová WikiSkripta

Stanislav Štípek se narodil v roce 1941, Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy absolvoval v roce 1964. Kromě výuky na českých lékařských fakultách působil také několik let na univerzitě v italské Perugii.

Je autorem učebních textů v oboru lékařské biochemie. Nejvýznamnějších výsledků dosáhl v rozvoji počítačové podpory výuky lékařských a zdravotnických oborů. Je jedním ze zakladatelů výukové sítě Medical Faculty Educational Network (MEFANET), která se stala prostředím pro spolupráci lékařských a zdravotnických pedagogů všech lékařských fakult České a Slovenské republiky.

Se svým týmem založil profesor Štípek zcela otevřenou mezioborovou učebnici WikiSkripta, kterou píší učitelé a pod jejich garancí i studenti. Společně tak tvoří takové skriptum, které ruší hranice mezi jednotlivými předměty vyučovanými na lékařské fakultě a umožňuje lépe chápat veškeré souvislosti.

Čtěte také: Bolzanovu cenu dostal MUDr. Viktor Kočka, Ph.D.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.