Lékaři a sestry z opavské nemocnice hrají divadlo

Osazenstvo dětského oddělení se tak baví a současně se přiblíží svým malým pacientům.

Lékaři a sestřičky dětského oddělení Slezské nemocnice v Opavě v pátek 6. února zahrají divadlo pro děti a jejich rodiče, předvedou divadelní hru „Princezna se zlatou hvězdou“. Hrát nebudou v opavské nemocnici, ale se svými nejmenšími diváky se sejdou v 18 hodin na scéně v Loutkovém divadle Opava, které se už dříve stalo jejich domovskou scénou.

V současnosti šestnáctičlenný amatérský divadelní soubor LASKA (Lékařský A Sesterský Kolektiv Amatérů) vznikl už v roce 2011. Je volným sdružením lékařů a sester dětského oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

„Na začátku byl nápad, že by nás děti mohly a měly znát nejen jako zdravotníky. Že jim to pomůže překonávat obavy, když se pak s námi potkají v ambulanci nebo na lůžkových odděleních,“ říká vedoucí souboru MUDr. Dalibor Hudec. (Zakládajícími členy souboru byli právě Dalibor Hudec a dále Soňa Krejčí, Lenka Henzlová, Kristína Jurečková, Míša Krakovská, Silva Švidrnochová a Hanka Stuchlíková.)

Po několika úspěšných projektech, jakými byly třeba filmy o dětském oddělení v Opavě nebo balet Labutí jezero, vyzkoušeli zdravotníci i další klasické hry s malými úpravami jako „Něhurka a 5 trpaslíků“ či Mrazík.

První divadelní vystoupení probíhala na improvizovaných jevištích v rámci semináře tří dětských oddělení – Kyjov, Ústí na Orlicí a Opava. Později to již byla prkna skutečného divadla.

Čtěte také: Spokojenost veřejnosti s prací lékařů lehce stoupla

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Můžete zanechat komentář nebo trackback ze své vlastní stránky.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.