Unikátní videolaparoskopická věž už pomáhá dětem

Umožňuje šetrnější miniinvazivní zákroky u malých onkologických pacientů.

 

 

 

 

 

Klinika dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno získala díky charitativní kampani sítě drogerií parfumerií Rossmann ve spolupráci s Nadací Naše dítě plně funkční videolaparoskopickou věž za 3 miliony korun. Ta je určena k operaci malých onkologických pacientů, kterým zajistí možnost provádět minimálně invazivní zákroky.

Klinika dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie v Brně jako jediná klinika v České republice běžně provádí minimálně invazivní výkony u dětských onkologických pacientů.

Slavnostní předání

Slavnostní předání přístroje proběhlo na Klinice dětské onkologie FN Brno za přítomnosti zakladatelky a ředitelky Nadace Naše dítě Ing. Zuzany Baudyšové, jednatele společnosti Rossmann Ing. Vladimíra Mikela, lékařského náměstka nemocnice pro interní a chirurgické obory MUDr. Františka Jimramovského, přednosty Kliniky dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie prof. MUDr. Ladislava Plánky, Ph.D., primáře Kliniky dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie MUDr. Jiřího Tůmy, CSc., a primáře Kliniky dětské onkologie MUDr. Petera Múdrého, Ph.D.

Čtěte také: Nadace rozdává monitory pro hlídání kojenců

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.