Babišův fond si pořídil další tři kliniky

Tentokrát to jsou kliniky Sanus ve východních Čechách a na Vysočině.

Investiční fond Hartenberg Holding letos vstoupil do českého zdravotnictví a už zakoupil brněnskou kliniku pro umělé oplodnění Reprofit International, obdobné pražské GynCentrum a také klinické centrum Iscare I.V.F., které poskytuje služby v asistované reprodukci, léčbě obezity, gastroenterologii, léčbě idiopatických střevních zánětů a plastické chirurgii.

Teď Sanus

Nyní fond v tiskové zprávě oznámil nákup většinového podílu ve společnosti První privátní chirurgické centrum. Tato společnost provozuje kliniky v Hradci Králové, Pardubiccích a Jihlavě, a to pod značkou Sanus.

Ve všech třech městech kliniky nabízejí asistovanou reprodukci, v Hradci navíc i plastickou chirurgii a urologii. Sanus funguje od roku 1995, podle svého webu zaměstnává na čtyři desítky lékařů.

Výše investice nebyla zveřejněna.

Současně holding ohlásil také investici ve společnosti Vidia-diagnostika prostřednictvím firmy Darsena. Firma uvádí, že poskytuje laboratorní služby v oblasti klinické biochemie, hematologie, imunologie a alergologie a diagnostiky infekčních, zejména virových onemocnění.

Pět miliard na investice

Investiční fond Hartenberg Holding s celkovým majetkem 5,5 miliardy korun loni založil miliardář a dnešní ministr financí Andrej Babiš společně s bývalým investičním ředitelem investiční skupiny Penta Jozefem Janovem, který je výkonným ředitelem fondu. Fond chce investovat i v jiných oborech, např. v potravinářství, a to v celé střední Evropě. Má podíly i ve slovenských firmách Imunoglukan a Pleuran, které vyvinuly a prodávají doplněk stravy z hlívy ústřičné Imunoglukan, a také vlastní dvě kliniky reprodukční medicíny Iscare na Slovensku.

Nejasné pozadí sporu s ministrem Němečkem

Ministr financí Andrej Babiš (šéf hnutí ANO) v poslední době ostře útočí na ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (z ČSSD) a vyčítá mu netransparentnost toků peněz ve zdravotnictví a také špatné hospodaření v době, kdy byl Němeček ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava.

Ovšem fakt, že má Andrej Babiš právě ve zdravotnictví vlastní finanční zájmy, vrhá na spor poněkud zvláštní světlo.

Web fondu Hartenberg (v angličtině) můžete najít zde. V tuto chvíli tam informace o nové akvizici ještě nejsou, i zprávy o minulých investicích však fond dával na web se zpožděním.

Web klinik Sanus najdete zde, ani tam ještě nejsou zprávy o novém vlastníkovi.

Čtěte také: Babišův fond koupil kliniku ISCARE I.V.F.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.