Zdravotníci z Ústřední vojenské nemocnice oceněni za statečnost

Spolu s dalšími byli vyznamenáni i dva lékaři za jednání v situaci, kdy lidi v nemocnici ohrožoval muž s pistolí.

Ministr obrany Martin Stropnický předal u příležitosti státního svátku vzniku republiky vysoká resortní vyznamenání. Mezi oceněnými byli i zdravotničtí pracovníci z Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Za statečnost a odvahu obdrželi ocenění lékaři Zdeněk Novák a Radka Šebestová, všeobecná sestra Hana Hegnerová a zdravotník rotmistr Jan Pidanič.

Ti všichni se zasloužili o řešení mimořádné události, která se udála 2. září v prostorách urgentního příjmu Ústřední vojenské nemocnice. Tam ozbrojený muž ohrožoval zdravotníky a pacienty pistolí a tvrdil, že chce spáchat sebevraždu a darovat orgány. Nakonec jej zneškodnila policejní zásahová jednotka.

Jak uvádí oficiální zpráva ministerstva obrany, například Hana Hegnerová dokázala i přesto, že měla k tělu přitisknutou zbraň neznámého útočníka, zachovat rozvahu a velmi pružně reagovat na vzniklou situaci. Upozornila ostatní zdravotnický personál na vzniklou situaci, pomohla bez vyvolání paniky profesionálně evakuovat ohrožené prostory tak, aby nedošlo k ohrožení pacientů a zdravotnického personálu.

Čtěte také: Městská nemocnice v Ostravě zavedla zaměstnancům linku na volání o pomoc

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.