Zdraví hlídané v iPadu

Tabletová aplikace Deník pacienta uživateli připomíná braní léků, vede menstruační kalendář či sleduje alergické reakce.

Před časem Klub doktora Vlacha informoval o aplikaci určené pro chytré mobilní telefony, která uživateli připomíná, kdy si má vzít který lék. Aplikaci zdarma nabízí společnost Zentiva pro telefony Apple i mobily s operačním systémem Android.

Podrobněji čtěte: Aplikace v mobilu připomene, kdy vzít lék, či odhadne riziko nemoci

Svým pacientům (zejména těm s náběhem na hypochondrii) však můžete doporučit i jinou aplikaci, která by se jim mohla líbit. Ta zatím běhá jen na tabletech od Applu, tedy na iPadech, zato však nabízí širší šálu služeb, pokud by po ní váš pacient toužil.

Upomínky, záznamy, kalendáře

Do tabletu se dají zadat nejenom upomínky na pravidelně užívané léky, ale také připomínky návštěv lékaře, zapsat zdravotní dokumentace a prodělané choroby, aby na ně pacient nezapomněl, až o nich bude mluvit s novým lékařem. Dají se do něj zaznamenávat alergické reakce, vést v něm menstruační kalendář nebo mikční deník.

Data se dají uchovávat v iPadu, anebo také archivovat na webu (tvůrci aplikaci ujišťují, že jsou dostatečně zašifrována, aby se nedala zneužít).

Aplikaci nazvanou Deník pacienta vyvinula agentura KAP CZ ve spolupráci s českou společností Code Creator. V základní verzi je zdarma, vyšší verze (do níž se vejde zdravotní dokumentace celé rodiny) stojí čtyři a půl eura.

Další informace jsou na webu vývojářů zde.

Odeslat tento příspěvek Odeslat tento příspěvek Níže můžete zanechat komentář.

Přidat komentář

K přidání komentáře musíte být přihlášeni.

Powered by WordPress | Designed by: Psprint San Francisco | Thanks to homeinbayarea.com
Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons | Funny Sport Videos.